השרטוט הטכני

מטרות השרטוט הטכני
מטרות השרטוט הטכני, היא לאפשר ליצרן החלקים המתוכננים על ידינו, לייצר אותם בצורה מתאימה. כמות הפרמטרים שאנו נדרשים להעביר ליצרן היא עצומה וכוללת בתוכה מאפיינים כמו: צורת החלק, מידות החלק, אופן ייצור וכו'. על מנת לאפשר את העברת המידע הנ"ל ליצרן בצורה אחידה ומסודרת אנחנו משתמשים בסטנדרטים.

שרטוט איזומטרי
הייצוג של האובייקט כאן מתחת, נקרא שרטוט איזומטרי. זהו אחד ממשפחת היבטים תלת-ממדידים. בשרטוט איזומטרי, הקווים האנכיים של האובייקט נמשכים בצורה אנכית, והקווים אופקיים במשורי הרוחב ועומק מוצגים ב 30 מעלות ביחס לאופק. תחת הנחיות אלה, הקווים מקבילים לשלושת צירים אלה מוצגים באורכים האמתיים (בקנה מידה). קווים שאינם מקבילים לצירים אלה לא יהיו באורך הנכון שלהם.

 

כל שרטוט טכני צריך להראות כל דבר: הבנה של מושלמת של האובייקט צריכה להיות אפשרית מהשרטוט. אם שרטוט איזומטרי יכול להציג את כל הפרטים וכל הממדים בציור אחד, הוא אידיאלי. אפשר לארוז את מידע רב לשרטוט איזומטרי. עם זאת, אם אובייקט היה חור בצד האחורי, זה לא יהיה גלוי לעין באמצעות שרטוט איזומטרי בודד. כדי לקבל תצוגה של האובייקט מלאה יותר, ניתן להשתמש בהיטלים.

ההיטלים הראשיים
מתוך מערכת האיזומטרית, נגזרים בצורה חד משמעית שלושה היטלים, הם למעשה ייצוגים דו-ממדיים של הגוף התלת-ממדי מכיוונים שונים. על מנת לקבל את ההיטלים הראשיים נסתכל שוב על הגוף. ההיטלים הראשיים מכוונים בכיוון הצירים הראשיים כנראה הציור:

 

 

חתך ישר/שלם/פשוט
מהו חתך? כאשר אנו מבצעים חתך, אני לוקחים גוף נתון וחותכים אותו באופן וירטואלי בלבד על ידי מישור העובר לכל אורכו. לדוגמה: ניקח קובייה עם קדח במרכזה ונחתוך אותה (וירטואלית) באמצע:

 

 

מטרת החתך:

החתך בא להראות לנו דברים שאני לא רואים כשאנחנו מסתכלים על הגוף בנוסף זה מאפשר לנו מתן מידות נוספים.

חתך מדורג:
לפעמים, אם נחתוך גוף בחתך ישר לאורך או לרוחב, נפספס פרטים שהקו הזה אינו חותך.

 

 

לכן נבצע חתך מדורג כל הפרטים הרלוונטיים

 

אסור שקווי המידה יחתכו זה את זה, המידה הגדולה תהייה רחוקה מהגוף והקטנה קרובה אליו.

 

 

היטל מקוטע:
בגופים ארוכים(כגון פרופילים, צינורות, גלים, פחים שטוחים) אפשר לשרטט רק את אותם פרטים הדרושים להגדרת העצם– יש להביא בקנ"מ סביר ולשבור את המבט האורכי כך שיכנס לשרטוט. יש לוודא שמידע על החלק לא אבד בתוך אזורי שבירת המבט כגון קדחים או עיבודים אחרים כאשר מעדכנים את המודל של שרטוט עם היטל מקוטע, יש לחזור לשרטוט, לבטל את השבירה זמנית ולבדוק שוב שמידע של החלק לא נחתך. אם כן, יש להזיז את קווי השבירה בהתאם ולשבור שוב.

 

תבריגים:
מידות בוגר ניתנות באורך התבריג, אורך הלולב כולו ומידת התבריג עם סימון התבריג (M, NPT, UNF…).
כיצד נותנים מידה מלאה לתבריג?

 

 

סימני ריתוך:
ריתוך מילאת.

סיבולת
בגלל שאין באפשרות תהלכי הייצור להשיג דיוק מוחלט ישנה טווח טעות שאנו מוכנים לסבול. לזה אנו קוראים סיבולת (tolerance). חושב לזכור! קבלת מידה מדויקת יותר עולה הרבה כסף, ככול שטווח הסיבולת שלנו קטנה יותר כך עלויות היצור עולות ולכל טכנולוגית יצור עלויות שונות.

 

תקן סיבולת מצב:

עשוי לעניין אתכם

חשיבות האיזון הדינמי למפעל שלכם. 

במסגרת עוד ביקור שגרתי בין המכונות אצל אחד מלקוחותינו בתעשייה, נפגשנו עם הלקוח המנהל מספר מתקני ייצור ובית מלאכה מרכזי בו מתבצעים שיפוצים של ציוד

הרכבת מסבים ובחירת טולרנסים נכונים

ישנה חשיבות רבה לאופן בו ממוקם מיסב, אורך החיים של המיסב ותפקודו מושפעים באופן ישיר מהאפיצויות שבין המיסב לבית המיסב ולצירו. בכדי לנצל באופן מלא

סוגי תבריגים

בורג הוא פרק מכונה, בעל קנה בקוטר מוגדר, שעליו חרוט קו לולייני. ראש הבורג נועד לאחיזתו של כלי אשר מקנה לבורג תנועה סיבובית והפעלת כוח.